Spritny gravemaskine til nyudlært maskinfører

4. september 2020  |  

I juli 2020 blev Munck Havne & Anlægs maskinførerelev Peter Wiil færdig med sin toårige uddannelse til maskinfører. Han valgte at gå i lære som maskinfører efter mange år som håndmand - og den beslutning har han ikke fortrudt:

 

”Jeg har altid synes, at det var spændene og sjovt at køre gravemaskine. Jeg kan godt lide, at der sker noget, og at jeg lærer nyt, når jeg er på arbejde, og det gør man, når man har med sådan en maskine at gøre.” Fortæller Peter.

 

Større indblik i projekterne

 

Ifølge Peter har uddannelsesforløbet bidraget med mere end blot evnerne til sikkert og hjemmevant at betjene en gravemaskine. Forløbet gav også kompetencer til at nivellere og – måske som noget af det vigtigste, mener han, - at kunne se fremad i projekterne samt læse og forstå tegninger bag opgaverne.

 

”Det har været super fedt at få større indblik og blive inddraget i planlægningen af projekterne på en helt ny måde. Det gør jo, at man bliver motiveret til at tage ansvar og er stolt af det, man laver.”

 

Også Peters formand, Brian Andersen, har oplevet denne udvikling. Han udtaler:

 

”Gennem Peters uddannelsesforløb har han fået en bedre indsigt i processen, påtaget sig meget mere ansvar og opnået en høj faglighed. På maskinføreruddannelsen får eleverne muligheden for selv at udarbejde små tilbud, som de senere hen kan udføre. Det sikrer en god indsigt i det bagvedliggende i projekterne og resulterer i forøget arbejdsglæde.”

 

Peters nye maskine

 

 

I forbindelse med Peters færdiggjorte uddannelse modtog han i uge 36 sin nye gravemaskine: En Takeuchi TB 2150 på ca. 15 tons - Peters yndlingsgravmaskine. Den er konfigureret efter eget ønske, som skal gøre arbejdsgangen mere effektiv og sikre anvendelsen til de mange alsidige opgaver.

 

”Jeg glæder mig ekstremt meget til at arbejde med det nye GPS-system, der er sat i, og som jeg er blevet introduceret for på skolen. Derudover glæder jeg mig til at få en helt ny maskine som mit faste køretøj, så jeg ikke skal skifte fra dag til dag”.

 

Peter afslutter: ”Jeg ser frem til et godt og langt partnerskab med min formand og med Munck. Der venter jo en masse spændende opgaver på mig og gravemaskinen, og jeg glæder mig bare til at komme i gang og lære den nye maskine at kende.”

 

Er du også interesseret i mulighederne hos Munck? Så læs mere på: www.en-fremtid-i-munck.dk.

Se flere nyheder

 

Hent profilbrochure