Imponerende 200 tons kran indkøbt til lufthavnsprojektet i Ilulissat

1. august 2023  |  

Munck har indkøbt endnu tungere maskinkræfter til lufthavnsprojektet i Ilulissat i Grønland. Denne gang er det af den helt store kaliber. En bælte-kran på 200 tons med en bomlængde på op til 47 m skal de kommende seks måneder udføre en krævende uddybning af havbunden. Uddybningen af ca. 100.000 m3 havbundsmateriale skal skabe fundament til den fremtidige landingsbane for den nye lufthavn. For at undgå sætninger fjernes et op til seks meter tykt lag af ler-sedimenter fra havbunden ned til en bund af fast klippe på en vanddybde ned til 12-20 meter.

Projektet foregår 250 km nord for polarcirklen, hvor sommersæsonen er kort. Det betyder, at vinteren snart er tilbagevendende og fryser havet til is igen. Derfor øger Munck produktionen med kranen for at komme havisen i forkøbet.

 

 

Kranens specifikationer

Med den nye kran, en Liebherr HS 8200 HD, sætter vi nye standarder for, hvad vi i Munck kan udføre. Kranen har høj manøvrenøjagtighed og sikrer dermed præcise udgravninger. På projektet er kranen udstyret med en rundnæse-grab med en kapacitet på 3,5 m3, som er egnet til uddybning i faste materialer. Kranen er desuden særligt velegnet til større funderingsarbejder f.eks. installation af lange stålprofiler, men den kan også anvendes til traditionelt montagearbejde inden for f.eks. byggeri.

Kranen er udstyret med et avanceret monitoreringssystem, der giver maskinføreren et realtidsbillede af grabben, niveauet af arbejdsplatformen, designdybderne og en farvekodet digital terrænmodel.

Den digitale terrænmodel fremhæver høje og lave områder og opdateres i realtid for at registrere uddybningens fremskridt. Indikatorer viser kontinuerligt maskinføreren den nøjagtige afstand til havbunden og forventet designdybde. Dertil viser systemet en åben og luk status for grabben.

Munck har med denne investering sikret sig endnu en stærk ressource til vores voksende og alsidige maskinpark, der tillige styrker Muncks position på fremtidige havneprojekter samt en bred vifte af andre anvendelsesmuligheder med behov for tunge løft.

I Munck ser vi frem til at se kranen i aktion det næste halve års tid og løse denne krævende opgave til fulde – og forhåbentlig komme isen i forkøbet.

 

Se flere nyheder

 

Hent profilbrochure