Munck Asfalt øger forbrug af genbrugsmaterialer

24. november 2023  |  

Asfaltbranchen er afhængig af naturressourcer til produktion af asfalt. Grus, sand og sten er en begrænset ressource, og knapheden er støt stigende. Som et led i løsningen herpå, har Munck Asfalt udviklet et asfaltprodukt med genbrugsmaterialer.

Munck Asfalt er gået så langt, at de har udviklet et nyt asfaltprodukt. Produktet har fået navnet Munck Cirkulær. Med Munck Cirkulær bevares den samme høje asfaltkvalitet. Munck Asfalt kan tilmed producere asfalt, som er mere skånsomt for miljøet og garantere et indhold på min. 95% genbrugsmaterialer,

”Munck Asfalt vil være branchens førende inden for anvendelse af genbrugsmaterialer i asfalt samt sikre, at der kun anvendes materialer, der understøtter 100% genanvendelse af asfalt. Ligeledes rådgiver vi vores kunder i valg af asfaltløsninger, som skåner miljøet mest muligt,” fortæller Michael Skovslund Nielsen, produkt- og bæredygtighedschef i Munck Asfalt.

Det er ingen hemmelighed, at produktionen af asfalt ikke er uden påvirkning af miljøet. Asfalt kræver meget energi at producere – både ift. indvending af råstoffer, transport af materialer og energiforbrug til opvarmning.

Alternativer til traditionelle asfaltprodukter
På laboratoriet i Fjelsted, hvor den ene af Munck Asfalts tre asfaltfabrikker ligger, som producerer Munck Cirkulær, undersøger laboranterne løbende, hvilke genbrugsmaterialer, som egner sig til produktionen. Munck Asfalt anvender i dag bl.a. frasorteret baneskærver, flyveaske samt genbrugsglas og returasfalt.

Munck Asfalt begyndte denne udvikling af Munck Cirkulær for år tilbage for at nå dertil, hvor produktionen i dag er et alternativ til traditionel asfalt,

”Vi har gennem en årrække forfinet vores anvendelse af genbrugsmaterialer og genbrugsasfalt. Vi er derfor stolte af, at vi herfra kan bygge videre på den erfaring og tilbyde vores kunder et innovativt alternativ til traditionelle asfaltprodukter,” afslutter Michael Skovslund Nielsen, produkt- og bæredygtighedschef i Munck Asfalt.

Vil du høre mere om Munck Cirkulær og produktionen bag, kan du henvende dig til Michael Skovslund Nielsen, som kontaktes på tlf.: +45 4138 6755 eller mail: mnn@munck.dk. 

Se flere nyheder

 

Hent profilbrochure